Henkes Fiskeblogg

Henkes Fiskeblogg

Äntligen gung!

FiskePosted by Henrik Mon, March 07, 2011 20:07:04

Lördag 5/3!

Dagen hade kommit för premiärfiske i Ljungan. Jag, Mattias och Linus skulle blöta våra drag i Ljungans strida strömmar! Tidig morgon med höga förväntningar och full termos. Vad kunde gå fel denna dag!? Vinden visade att den var att räkna med, och mycket riktigt så friskade det i rejält vid Ljungans isiga stränder. Väl nere vid älvkanten så tacklades spöt i ett naffs och draget slungades ut i vattnet. Men efter ca 10 minuters fiskande så lös fiskarna fortfarande med sin frånvaro. Något som också lös med sin frånvaro var fingrarna! De önskade nog att mitt fiske hade bedrivits på tropiska breddgrader. Snabbt förvandlades de till något som närmast kan liknas vid röda isglassar smiley

Hungern smög sig på och Trangiaköket fick visa sina kunskaper inom korvstekning. Magen nöjd och fingrarna på väg tillbaka från de döda. Nu kom det avgörande draget för dagen, det vill säga byte av fiskeplats.

Ett kast senare satt den äntligen där! Med spöt i en fin båge och ett leénde på läpparna startade jag drillningen. Kampen björ på ett fåtal rusningar, och fighten blev rätt så odramatisk. Detta är dock inte ovanligt för strömfiske så här års, fiskarna har använt sina sista krafter under vintern och väntar på varmare dagar. Denna fisk vägde ca 3kg. Tre kast senare landades även en fisk till på ca 2kg.

Min kompis och fiskekollega Mattias lyckades också denna dag! Denna fina öring vägde ca 2,5kg. Men Mattias skulle även han visa att en fisk var för lite. Någon timme senare landade han ännu en fisk på ca 1,8kg. Man kan inte annat än känna sig stolt när lärljungar som denna visar att de studerat "mästaren" smiley

Nu kan våren komma på riktigt! Premiären avklarad, drillning avklarad och frusna fingrar också avklarade.

//Henke


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Jocke W Mon, March 07, 2011 23:10:34

Härlig läsning och fina bilder:)

Ha det gott