Henkes Fiskeblogg

Henkes Fiskeblogg

Ljungan levererar igen!

SpinnfiskePosted by Henrik Mon, March 28, 2011 12:06:17

Dags för fiske och andra besöket i Ljungan detta år. Vädret var kanske inte optimalt, friska vindar och någon minusgrad i luften. Dagens kollega går under namnet "vikarien" och är under upplärning. Det viktigaste för en ny adept är tålamod och intresse. Adam som han också kan kallas har dessa egenskaper och spås en ljus framtid i sportfiskets värld!

Jag hade informerat Adam kring vilket drag och färg han skulle köpa för att få smaka på ljungans godis. Men vad gör karln då!? Jo, han köper drag som mer kan liknas vid påskpynt och förmodligen skulle locka häxor att fastna på kroken. Men skratta bäst som skrattar sist. Några kast senare hör man det välkända ordet "fisk"! Efter en mindre rutinerad drillning med alaskahård slirbroms så landas en fisk på ca 8hg :D

Efter en kortare flytt nedströms lyckas Adam kroka en fisk som verkar vara av det grövre slaget, tyvärr kliver fisken av efter några tunga gungningar. En bitter Adam, men en lättad Henke. En 2-0 ledning till "vikarien" hade varit förödande i detta läge. Minuten senare vände lyckan och det var jag som stod där med bockat spö. Efter några rop på min "vikarie(bitch)" så kom han springande med håven och hjälpte mig landa dagens största fisk på ca 1,2kg.

Efter detta dog fisket av, men då bestämde Adam sig för att testa vattentempen! Jag gick först med vadarbyxor, efter kom Adam med kängor och flytoverall. Slutsatsen vi kan dra av detta är att jag väger ca 90kg, Adam väger "80kg" ändå är det Adam som kommer som tvåa som går genom isen. Tror att Adam kan ha en så kallad "glädjevåg" i sitt hem! Han går nu mer under namnet "mytomanvikarien"! Tur för den "lätta" Adam att det var knädjupt, men på skriket kunde man tro att karln dog när han for igenom isen. Skönt att Adam klarade sig, skulle vara tråkigt om han missade sin 23 års dag, han talar ständigt om hur kul det ska bli att äntligen få gå på Oscar!

Precis innan hemfärd fick även jag anledning att svära i ljungans dalgång. Av gunget att döma tappade även jag en bättre fisk. Men som fiskare så brukar man ha en ful ovana att alltid överdriva de tappade fiskarna smiley

Summering:

Adam: Öring 8hg + en tappad

Henke: Öring 1,2kg + en tappad