Björns Fiskeblogg

Björns Fiskeblogg

Vialampi

FlugfiskePosted by Björn Tue, June 04, 2013 10:49:38

Älvsäsongen är över för den här våren. Något dunderfiske har jag tyvärr inte upplevt, även om vissa fisketurer levererat mer fisk och fler upplevelser än andra.

Precis som årstiderna, byter fisket skepnad och vi går nu mot torrflugesäsongen med raska steg. Det börjar kläckas insekter här och där. Vår första tur med det efterlängtade enhandspöet valde vi att tillbringa i Vialampitjärn som ligger ovanför Käckelbäcksmon. Ja, jag vet att det låter som påhittade namn men det heter faktiskt så.

Solsken och värme möter oss ute i vildmarken. Ivrigt börjar vi med att steka hamburgare på Henkes klassiska Triangiakök. Som vanligt smakade maten bra ute i naturen och utsikten över tjärnen där fiskar försiktigt bryter ytan med sina vak försämrade inte matlusten. Men ska jag vara ärlig, så vet jag inte om det går upp mot en burk med Bullens pilsnerkorv med en klick Skånsk stark och grovkornig senap.

När maten inmundigats riggade vi upp spön, pumpade upp flytringar och begav oss ut. Jag och Henke i flytring. Per som är relativt ny flugfiskare fiskade från land. Fisket började på andra sidan tjärnen.

Det gick inte många kast innan den första fisken visade sig inom kasthåll för mig. Flugan som landade alldeles perfekt bredvid vaket var en Black Gnat. Den hann knappt lägga sig på ytan innan dagens första fisk landades. Öringen var inte så stor, vikten ca 3 hg, men den var oerhört stark och gav en fin match. Försiktigt återutsattes fisken, precis som alla andra fiskar denna kväll.

Det rullade på för min del, jag lyckades landa änne en fisk innan Henke ens hade haft ett påslag.

Kort efter min andra fisk hördes en nöjd och tjoande Per från andra sidan från land lyckades han landa en liten, men vacker öring.

Henke inledde det hela trögt, men säker som han är redde han upp det innan kvällen var slut och fick flest fiskar av oss alla.

Trötta ben, men nöjd och belåten efter många drillningar, av både Regnbågar och öringar. Ännu ett litet äventyr var avklarat. Inte ens hungern eller suget efter en burk Bullens kunde övervinna den smått euforiska känsla som kvällen vid Vialampitjärn gav oss. Nu inväntar vi lite mer kläckning av ”Rocken” och de feta nattsländorna, sedan är vi tillbaka.

/BJ

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.