Björns Fiskeblogg

Björns Fiskeblogg

Vinterresan

PimpelPosted by Björn Tue, January 22, 2013 20:42:28
Ett år efter vår premiärresa var det återigen dags för den efterlängtade pimpeltrippen. Precis som föregående år begav vi oss på en weekendresa till min stuga. Precis som förra året var det mina fyra kollegor "Den Gamle", Per, Henke och Andreas. Allt var med andra ord PRECIS som vanligt!

Fredagen bjöd på god Buffé i Ånge och en korvkväll med dryck. Laddade som vi var blev kvällen inte så sen som den borde och sängen intogs av trötta pedagoger och en ung assistent.

På lördagsmorgonen genomgick samtliga det obligatoriska blåstestet om vem som duglig bakom ratten. En av oss blev rejält diskad och blev utesluten som chaufför resten av resan. Vem som blev utesluten håller vi inom gänget! Henke körde och vi andra åkte glatt och stolt med.

På plats visade termometern runt 10 kalla grader och isen var perfekt. Halvspringandes intog vi varsin plats på isen och hålen borrades. Henke och Per var även detta år först i med sina saker.

Fisken uteblev trots olika teorier och taktiker. Men med några kolbullar och kaffe i magen så smög Per iväg och han hann knappt blöta pirken förrän han halade upp en röding. Att det var resans största fisk visste vi inte då, men så blev det! Bara att buga och gratta Per, förra året blev han utan så det blev förstås extra stor glädje. Efter Pers fisk smög vi andra närmare honom och det resulterade i att Henke drog upp två mindre rödingar och en öring. Fina fiskar. Alla utom "Den Gamle" fick känna fisk den första dagen.

Nu skulle det bära iväg till dagens höjdpunkt, stugmys. De flesta av oss han knappt hem förrän kudden fick besök. Efter någon timme i sängen blev det fix med maten. Det bjöds på Pärans Potatisgratäng och grillat kött med tillbehör. Lite fint vin ur tetra serverades på manligt sätt, det inmundigades dock ur vinglas. Kvällen avslutades med kortspel och heta diskussioner.

Söndag, sista dagen och Pers fisk under lördagen gjorde honom otroligt taggad. Fisket var något segare idag och huggen var färre. Andreas började dagen med en fin röding, det var inget han nöjde sig med utan han drog även fisk nummer 2. Lite mindre men ändå fin. Henke och jag var iskall från en början, men Henke räddade upp dagen med en fisk sista kvarten. Även "Den Gamle" som inte ens haft ett napp på pimpel på över två år ryckte upp en fisk. Hans kommentar: Ähh, det var ju inte ens roligt! Jag fortsatte vara kyligare än vädret utanför dörren och kammade hem noll fiskar denna resa. Inte mycket att göra, fisken lurade mig denna gång. Respekt!

Om ett år är vi tillbaka, då ska den stora rödingen luras och denna gång av mig. Men innan dess har vi hunnit med nya äventyr och nya fiskar!

/BJ

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.