Björns Fiskeblogg

Björns Fiskeblogg

Mycket slit för lite fisk

PimpelPosted by Björn Sun, February 13, 2011 19:31:17

När ett fiskeställe ligger på en plats som inte är tillgänglig med bil så höjs kravet på fisket och fisken. En fiskeplats nära en bilväg har man oftast inte samma krav på. Vi besökte detta ställe, med höga förväntningar. Jag har under denna säsong testat detta ställe två gånger, ingen av gångerna har jag blivit imponerad kan jag påstå. Oerhört trögfiskat.

Vi möttes inte av någon rolig syn, precis som ”Den Gamle” förutspådde var det skoterleder som hade snöat igen, ”Den Gamle” gjorde valet att stanna hemma. Men jag och Henke vi tog beslutet att åka. Med snö upp till knäna och vissa ställen över knä så fick vi slita oerhört mycket på vandringen upp till tjärnen. De 3,2 km att gå tog oss ungefär 1,45 h. Det slutade med att våra kroppar övergick från det torra slaget till det lätt dyblöta. Att sitta still och pimpla sedan i flera timmar gynnade inte våra blöta underställ eller våra kroppar.

Efter mycket slit när vi väl kom fram kunde vi njuta av den vackra naturen. Solen sken, snön gnistrade och fåglarna sjöng sina vackra sånger. Det fick oss att tro att våren var på ingång. Humöret var på topp även om benen och kroppen var riktigt slut efter vår vandring.

Riggade snabbt upp fiskeprylarna, i med pirkarna och sedan var det dags för frukost. Äggmacka och kaffe, det smakade väldigt bra i solens sken. Nu var det bara fisken som saknades. Henke började som vanligt analysera vårt val av plats, fiskedjup och fiskesätt.

Tiden gick, fisken uteblev och Henkes analyserande av fisket togs till en ny nivå. Analyserna gick vidare, vidare och vidare. Henke är verkligen en analysernas man. Jag är mer där, sitter oftast i andra tankar än den fisk som troligtvis ska upp på isen.

Efter många timmars fiskeslit och analyserande nyper det på en fisk på mitt spö. När man väl suttit stilla och pimpla i flera timmar så kommer det som en chock när det väl hugger. Man vet liksom inte riktigt hur man ska göra, med en väldigt förvånad min lyckas jag dock dra upp fisken. En väldigt grann röding på ca 8-9 hg. Vikten är väldigt svårbedömd, fisken var ganska kort men riktigt tjock. Precis som fångstmannen med andra ord.

När detta händer går Henke in i en manisk värld. Hans tålamod försvinner helt och han ränner runt i alla hål. Till slut får han ge upp. Lätt bitter och ett bidrag på Henkes Blogg kan ni nog glömma. Det är en rejäl högoddsare.

Nu väntas en lång promenad tillbaka till bilen. Men en redan trött kropp hasar vi oss ner längs den snöiga vägen. Jag lite kaxig och Henke lite tyst.

En efterreflektion är dock att man inte ska vara nöjd med en fisk på de timmar vi fiskar. En annan reflektion, är vatten som ligger en bit från vägar bättre? Nja, inte denna sjö verkar det som.

Idag, dagen efter reflekteras det främst kring träningsvärk, utebliven fisk och när man ska få ta fram sommarfiskeprylarna.

Bilder finns i Galleriet under Pimpel Feb -11

/BJ

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.