Björns Fiskeblogg

Björns Fiskeblogg

Dubbeltur i Vialampi

FlugfiskePosted by Björn Mon, June 24, 2013 14:56:02

De flesta fiskeställen kring Timrå är tyvärr igenväxta och gör därmed flugfiske nästintill omöjligt. Endast ett fåtal platser vid vissa sjöar är fiskbara med fluga, vilket begränsar oss rejält. Tråkigt!

Men naturligtvis finns det ställen där flytring är tillåtna. Som jag vet finns det ett enda ställe som flytring är tillåtet. Det är Vialampitjärn i Lögdövildmark. Detta tackar vi Perming för.

De två senaste fisketurerna har givetvis gått till denna natursköna och vackra tjärn. Den första turen var vi fem stycken som fiskade i flytring. Det fungerade alldeles utmärkt och de som deltog då var Bengtsson, Donner, Per, ”Den Gamle” och jag. Donner, Per och ”Den Gamle” gjorde sin debut i flytringen. Alla verkade gilla det rejält mycket.

Vädret under denna fisketur var inte riktigt vad en flugfiskare önskar sig. Blåsigt och nästintill storm. Men trots detta väder kunde vi lura riktigt många under vårt fiskepass som varade under både kväll och morgon. Vi lyckades alla fånga fina och många regnbågar och öringar. Vi bjöds på roliga drillningar och smått romantiska upplevelser. Natten i bilen med den gamle var dock inte lika romantisk, den stunden var fylld med hårda, brutala och djupa snarkningar av två trötta män/pojkar!

Morgonfisket levererade också bra med fisk och känslan att lämna tjärnen var obefintlig. Men livet är annat än bara fiske.

Även igår var vi iväg till Vialampi. Med flytringen packad i Bengtssons bil begav jag, Henke och Bengtsson oss iväg.

Väl framme och med luft i ringen så visade några ”Rocken” upp sin dans efter strandkanten. Detta gjorde dagens flugval ganska enkelt.

Vi hann knappt lägga ut flugan innan vi hade drillningar alla tre. Så fortsatte det i ungefär en och en halvtimme. Med ungefär fem regnbågar var och några öringar kunde vi andas ut och helt enkelt enas om att det även denna fisketur var värd resan upp i vildmarken.

Fisket efter maten var inte lika tillfredställande, även om det var ganska bra i vissa perioder. Men regnbågen gjorde kväll och endast öringarna var vakna.

Henke kunde plocka upp dagens största fisk, en regnbåge på ca kilot, eller strax över kilot. Både Bengtsson och jag hade en topp på ca 8 hg. Samtliga bågar som fångades under kvällen gav rejäla fighter och de fick naturligtvis simma tillbaka. De var de värda eftersom de bjöd upp till dans.

Med cirka 30 fiskar på två pass för min del ser jag framemot nästa tur. Kanske kan vi då locka några större fiskar. Det ryktas om riktigt stora fiskar som simmar runt i tjärnen.

/BJ

  • Comments(0)//bjornsblogg.bjornesfiske.se/#post60