Björns Fiskeblogg

Björns Fiskeblogg

Plötsligt händer det

FlugfiskePosted by Björn Mon, June 24, 2013 14:03:27

För en tid sedan begav jag och grannen Tommy Baloo oss till ån för lite flugfiske efter harr. Den vanligtvis fiskfyllda sträcka vi brukar fiska på fick sig ännu ett besök.

Denna kväll sken fisken till en början med sin frånvaro. Vattennivån var under all kritik och fisket likaså. Men några enstaka fiskar kom vi ner till sista delen av sträckan där vi brukar fiska. Äntligen börjar fiskar att visa sig, detta i form av små lätta vak.

Tommy som varit betydligt hetare än mig hela åsträckan fortsätter fånga fiskar. Jag börjar också få en del fiskar, men plötsligt händer det. Det som sällan händer i ån, en större harr nyper på min nattsländeimitation som sakta flyter med strömmen nedåt. Med hjälp av den strida strömmen och fenan bjuder den upp till en riktig fight. Nöjd plockar jag upp fisken för ett foto, efter fotot fick fisken simma tillbaka. Fiskens vikt låg på ungefär 7 hg.

Det brukar sällan bli mer än 2-3 harrar i storleken i denna å på en säsong. Så trots början och det dåliga fisket kunde vi sent traska hemåt i dimman över det nyhuggna hygget som ledde oss till bilen.

Så fort ån bjuder till på lite mer vatten kommer vi tillbaka igen. Kanske väntar en ännu större harr där i samma håla. Det återstår att se, plötsligt händer det faktiskt.

/BJ

  • Comments(0)//bjornsblogg.bjornesfiske.se/#post59