Björns Fiskeblogg

Björns Fiskeblogg

Repellera

FlugfiskePosted by Björn Fri, September 09, 2011 22:20:57

Har inte varit alltför flitig bloggare den senaste tiden. Men lugn, det finns förklaringar med en djup vetenskap i varför jag inte bloggat.

Att skryta när jag fått fisk det kan jag, när jag inte fått fisk så är det inte fullt lika roligt. Det betyder mer noggrant, att jag fiskat, men inte fått sådär mycket fisk direkt. Jag gjort några tappra försök med flugspö efter laxen på zon 3 i Indalsälven.

Men ni som känner mig, fiskat med mig eller sett mig förstår att det finns något magiskt över mig och laxfiske. Det magiska kallas att repellera, för Er som inte vet vad det betyder så är det som magnetism. Men tvärtom, när magnetism fungerar bra brukar det heta attrahera, sakerna dras till varandra och motsatsen är repellera. Alltså det fungerar inte, det bara är så. Detta kunde till och med de gamla grekerna förklara ganska hyfsat, men jag har inte förståt det år 2011.

Men nu går vi med stormsteg från sommarens sköndoftande, värmande och ljuva tid. Men det är inget att deppa för. Nu börjar snart nästa del av fiskesäsongen, havsöringsfisket. Ska bli riktigt skoj.

/BJ

  • Comments(0)//bjornsblogg.bjornesfiske.se/#post46