Björns Fiskeblogg

Björns Fiskeblogg

Harr och laxfiske

FlugfiskePosted by Björn Sun, August 14, 2011 11:12:06

I Onsdags drog jag och Henke ut på lite älvfiske, det var naturligtvis våran kära granne, Indalsälven som fick det ädla besöket av två lax- och harrsugna herrar.

Indalsälven som inte har för vana att bjuda till med rikliga vattenmängder den här tiden på åretchockade oss vid ankomsten. Dagen till ära var det bra skjuts i grejorna och glädjen var enorm hos oss båda.

Vi började med lite harrfiske, det var bra fart på harren och Henke fick en hel del fina fiskar. Jag fick naturligtvis också fisk, men inte så många och så stora som Henke. Henke lyckades dessutom lura på en grann öring på 4-5 hg, den liknade en fjällöring till färgen och den kämpade på ett liknande sätt. Naturligtvis fick den simma tillbaka, precis som alla harrar.

Över till laxfisket, när kvällningen börja komma drog vi vidare till djupare vatten med lite mer drag. Henke började lite missnöjd efter strul med fluglinan. Ska kanske tillägga att det var jag som lånat den innan denna fisketur. Men han redde upp den bra, tycker jag.

Henke får till slut ut flugan och redan vid tredje kastet har han ett påslag. Inget dåligt heller för den delen, både Henke och jag tror att han han en lax på, men till lsut visar sig fisken med ett högt hopp och det visar sig vara en havsöring på ca 6-7 hg. Hyfsad start, en drillning redan, ingen lax, men ändå.

Kvällen går och jag känner ingenting. Vi börjar ge upp och slutligen när vi ska packa ihop prylarna så börjar fisk visa sig igen. Överallt, men framförallt på Henkes sida och där fullkomligt kokar det med fisk.

Henke lyckas i nattens mörker till sist drilla en fisk, tyvärr simmar den emot honom och Henke var lite för seg med veven, helt enkelt. Ungefär som då han fiskar regnbåge…

Ikväll blir det en ny tur till älven för lite flugfiske efter lax, skulle vara roligt att få känns en rackare då. Skulle vara nöjd med en drillning, tror jag?

/BJ

  • Comments(0)//bjornsblogg.bjornesfiske.se/#post45