Björns Fiskeblogg

Björns Fiskeblogg

3-dagars

FlugfiskePosted by Björn Sun, August 14, 2011 10:46:24

Förra helgens besök i stugan!

Med lite panik i kroppen inför den kommande arbetsstarten med nya läroplaner och en del andra förändringar fiskar jag i panik in i det sista.

I helgen har jag varit uppe i stugan i västra delarna av Medelpad, gränsen till Jämtland. Där gjordes återigen ett försök att ta upp de stora öringarna, men det slutade som vanligt och jakten får fortsätta nästa gång.

Detta öringsfiske påminner en del om laxfiske faktiskt, lika ofta som det smäller på en lax för mig i älven, lika ofta smäller det på en öring i detta vatten. Det hjälper inte att höra min 90-åriga farfars historier om tiden för kraftverkets uppbyggnad då flera stora öringar fångades varje år, till och med min farmor lyckades då med bedriften att fånga en öring på 4 kg. Knäckande tankar. Om Du är intresserad av att stoppa utbyggnad av vattenkraft kan Du ta en koll här www.alvraddarna.se

Trots detta tröga fiske hade jag en rejäl fisk på kroken den första nattens fiske. Tyvärr släppte den snabbt, alldeles för snabbt och den fick nog lite för mycket kroksmak i munnen för att vilja ta min fluga igen.

Under Lördagen gjordes ett nytt försök att ta ”Den Stora” men inga fiska så långt ögat kunde nå.

Lördag kväll var det dags igen för ett nytt försök, denna kväll var jag inte ensam vid strömmen. Ännu två fiskare dök upp, Larsa och hans yngre bror. Larsa är en flitig fiskare i dessa strömmar.

Även denna kväll kunde jag locka fisk att hugga. Det blev dessutom en härlig drillning, till en början men fisken dog av snabbt och väl inne visade det sig att det var en Id av större storlek. Roligt med en drillning men tråkigt att de var just denna fiskart, det var inte den som jag jagade. Hade sett fram emot en grann öring med en vikt på 2-3 kg.

Söndagen innehöll en del fiske, då var jag och Jullan nere vid dammen och pimplade abborre. Jullan fick närmare 10 abborrar under den korta tiden vi fiskade. Naturligtvis skänktes de till gammelfarfar som glatt saltade fisken. I vanlig ordning berömde han sitt barnbarn och berättade att abborre är den absolut bästa matfisken.

I övrigt vill jag slå ett slag för en otroligt bra affär för flugbindare. Än så länge har de inte mycket i hårväg osv. Men coneheads och andra liknade saker till ett kanonpris, snabb leverans och med andra ord kanonbra. Jag köpte coneheads till en tredjedel av priset mot för vad jag köper i stan. www.guldskalle.se

/BJ

  • Comments(1)//bjornsblogg.bjornesfiske.se/#post44