Björns Fiskeblogg

Björns Fiskeblogg

Lax på trean...

FlugfiskePosted by Björn Wed, August 03, 2011 14:12:05

I Söndags var det minst sagt drag i vattnet i Indalsälven. Äntligen blev det lite fart i sakerna. Flugan drog iväg som aldrig förr.

Ni missade väl inte att det var en explosion/brand i ett ställverk vid kraftverket i Bergeforsen, detta gjorde att de öppnade luckorna och det verkar som om fisken trycktes ner på zon 3. Bengtsson var inte sen att tänka till denna gång, ett telefonsamtal och kort därefter satt vi i båten full med förhoppningar.

Med båt och flugspö drog vi ner på trean, väl där kokade det av lax. Bengtsson hade flera känningar på en gång. Mina känningar uteblev fullständigt.

När kvällen senare la sig mörk över oss kom ett påslag för mig också, det värsta påslaget jag haft sedan jag köpte min tvåhands flugspö. Skön känsla, men drillningen blev aldrig av utan fisken klev av. Men det gjorde inte så mycket, känslan var brutal ändå. Ska jag vara ärlig så var nog jag närmast denna kväll, synd att jag hade kvar den fula ovanan från min karriär som hockeymålis kvar, att somna till lite för ofta. Något jag gjorde denna gång också.

Under kvällningen fick vi påhälsning av sälen också. Vilket var mindre skoj och det gjorde att fisken försvann och det var slut på det roliga. Men det är värt ett nytt försök inom kort.

/BJ

  • Comments(0)//bjornsblogg.bjornesfiske.se/#post42