Björns Fiskeblogg

Björns Fiskeblogg

Fiske av kvalité!

SpinnfiskePosted by Björn Wed, August 03, 2011 13:49:56

Vissa stunder är tyngre än andra. De stunder när barnen får fisk mår man allra bäst, det är ungefär som en födsel på något vis.

För några dagar sedan åkte vi iväg på fisketur, något som jag är alldeles för dålig på. Men idé väcktes då barnen lekte att de skulle ut och fiske under de gyllene morgontimmarna. Allt var välplanerat i leken, flytväst och röding. Röding var något jag inte kunde erbjuda denna dag, värmen i vattnet på tok för hög, men kanske skulle lite regnbåge smaka för brudarna?

Som morgontanken tänkte så blev det. Kort och gott, vi drog iväg laddade med korv och fikabröd. Allt kunde bara gå rätt denna dag också, en vanlig tanke för oss fiskare. Solen sken och värmen kanske lite för hög för fisket bästa. Men brudarna på topp humör, en nöjd pappa som gärna vill att de ska gå i pappas fotspår. Ja, gärna lite mer framgångsrik fiskare också kanske.

När vi är framme börjar stöket, jag blir genast påmind varför man inte ska ha barn med sig på fisketur. Men en härlig känsla i kroppen återfinns dock då allt är riggat. Ut med mask och flöte till den äldre dottern och metspö till den yngre. Det är ett dumt men smart val av mig, får bara den yngre fisk kan intresset hos min äldre dotter svalna och det är inte bra.

Någon sekund senare ifrågasätter min yngre dotter om inte fisken är sugen på hennes mask, hon får naturligtvis mask hela tiden på kroken. Konstigt!!? Frågorna övergår till tjat och mitt efterlängtade fiske uteblir fullständigt. Vaktandet för att inte den lilla ska pillra in kroken i ögat övertar min fisketid, kanske inte så konstigt heller?

När jag väl får läget att slänga ut draget dröjer det inte många kast innan det smäller på. Tanken från den goda pappan är då att han ska ge spöet till den äldre dottern så hon får drilla båge. Men den goda tanken ändras, efter en brutal rusning av fisken vågar han inte ge bort spöet, fisken är stark och drar iväg med nästen hela linan. Ja, naturligtvis hade jag strul under senaste resan och tappade stor del av linan.

Men den äldre dottern nöjer sig med att plocka upp fisken med håven. Helnöjd kunde hon också väga fisken till en vikt på 1,2 kg. Då var den fisketuren räddad för både pappa och dotter.

Höjdpunkten var dock då den äldre dotterns flöte sjönk, hon kunde veva in en abborre av minsta vikt. Fisken skänktes till katten.

Detta är fiske när det är som bäst!

/BJ

  • Comments(0)//bjornsblogg.bjornesfiske.se/#post41