Björns Fiskeblogg

Björns Fiskeblogg

Laxfisket på zon 1

FlugfiskePosted by Björn Wed, August 03, 2011 13:25:15

Laxfiske är något utöver det vanliga, det vågar jag påstå utan att kunna kalla mig laxfiskare. Att stå där och se de brutala varelserna hoppa runt dig och veta att det vilken sekund som helst kan smälla på en fisk är en minst sagt läcker känsla. Ja, vetskapen att det aldrig kanske hugger också förstås, den är också ganska trevlig.

För ungefär en vecka sedan prövade grannen Tommy Baloo och jag fisket på zon 1 Indalsälven. Det är ett tungt och tufft fiske som tär på den gamla kroppen. Betydligt grövre spö än vad jag är van med, knytande av tafsar och flugor. Men trots detta finns något läckert med detta fiske.

Kvällen var fin och mycket lax var i rörelse, men erfarenheten hos både mig och Tommy svek oss och det bidrog till få känningar och få drillningar.

När kvällen övergick till natt händer det mot alla odds. En fisk som nyper min fluga och en ca tio sekunders drillning gör att hela min kväll ändras från något negativt till positivt. Det var det som behövdes, en ynka liten tio sekunders drillning.

Morgonfisket uteblev totalt, dålig vattenföring och endast ett fåtal laxar visade sig. Men kvällen blev ganska lyckad, varma mackorna smakade bra och jag utvecklade min förmåga att knyta fiskeknutar.

/BJ

  • Comments(0)//bjornsblogg.bjornesfiske.se/#post40