Björns Fiskeblogg

Björns Fiskeblogg

Trivsamma Bågar!

SpinnfiskePosted by Björn Mon, August 01, 2011 11:36:18

Ännu ett försök att uppdatera alla mina fisketurer!!!

Under tiden ni fortfarande låg i sängen och slöade (sov) satte jag mig i bilen på väg till fiske. Visst, kanske någon av er satt och väntade på tidningsbudet. Solen hade precis lyft över berget och mina känslor för dagens fiske kunde inte bli bättre. Idag skulle de stora bågarna få kämpa rejält.

Taktiken drog jag snabbt i skallen för mig själv under tiden jag körde och åt min frukost. Det kan inte gå fel, hur ska jag kunna misslyckas?

När jag kommer fram till fiskestället så ser jag en hel del aktivitet på ytan, tyvärr för långt för att nå med fluga eller drag. Så rullar det på, tålamodet som brukar vara så stort börjar svika och tröttheten börjar kännas alltför tung.

Bengtsson som drog iväg mig på denna tur har inte kommit ännu, konstigt? Han skulle dyka upp vid fem och klockan börjar närma sig sex. Jag ringer honom med får inget svar, kort efter samtalet får jag ett SMS med texten ” Jag måste ha somnat om”. (På Skånska dessutom.)

Till slut dyker han upp, då har jag gett upp och är nästan på väg att bege mig hemåt. Får trots tröttheten och mitt bristande tålamod ett infall och prövar lite fiske som är mot alla mina teorier om fiske. Då händer det plötsligt, en grann regnbåge tar draget, men den släpper en meter utanför mig, plötsligt är tröttheten som bortblåst.

Några kast senare tar en ny fisk draget, en lite mindre fisk men ändå fin. Denna fisk lyckas jag landa efter en tuff fight. Regnbåge är trivsamma att fiske, de ger alltid sitt allt och bjuder alltid upp till dans.

Kanske är inte mina teorier de bästa jämt!!!

/BJ

  • Comments(0)//bjornsblogg.bjornesfiske.se/#post39