Björns Fiskeblogg

Björns Fiskeblogg

Flugfiske och restylane

ResorPosted by Björn Fri, July 15, 2011 09:11:10

Den andra dagen vaknade vi sakteliga klockan 9. Väl uppe blev det prat om gårdagen och planering inför den kommande dagen samtidigt som vi intog vår frukost.

Gudmund och ”Den Gamle” beslutade sig för att gå upp på fjället. Jag och Pecka skulle testa en flugsträcka som låg en bra bit från vårt boende. Men detta skulle sparas till kvällen.

Gudmund var en aningen trött efter kvällens deklamering så han valde att sova. Vi andra gick en sväng runt tjärnen. Precis som under kvällen innan var det bara fluga som fungerade, en fisk på drag och det var en fisk på 2 hg. Men tjärnen bjöd upp till hugg i de flesta kasten. Vissa hugg lite tyngre än andra, men garanterar att de flesta som nafsade på våra drag var småfisk. Jag passade på att fylla läpparna med restylane eller vad det heter, men valde ett mer naturlig metod och det genom en bett av någon argsint insekt.

Nu vankades det middag, efter det lite sömn och ett avslut denna kväll i flugfiskesträckan.

När vi vaknat började jag och Pecka packa ihop flugfiskeutrustningen. Drog iväg på en egen liten tripp, den blev verkligen liten och kort också. Måste säga att flugfisksträckan var lite av en besvikelse. En pool på ca 7-8 meter som var riktigt fiskbar och sedan var det endast en grund å. Fick dock två sköna drillningar i den lite djupare poolen, men de fiskarna fick inte ens vågen att hamna över 5 hg strecket. Fick en del fisk under den korta stunden vi fiskade, Pecka som är nybörjare blev utan fisk. Men han led inte för det, däremot led jag av min förbannade läpp som var ruskigt irriterande.

Efter en kort stund gav vi upp ofrivilligt. En hagelskur med regn förstörde allt i kläckningsväg och vi var naturligtvis rejält blöta. Vi valde stugmys istället med en riktigt god fisksoppa kokad på de granna fiskarna.

”Den Gamle” och Gudmund hade inte heller något vidare fiske på fjället, mest småtjafs.

Kvällen blev tidig för både mig och Pecka. Men Gudmund och ”Den Gamle” höll ut ett bra tag.

/BJ

  • Comments(0)//bjornsblogg.bjornesfiske.se/#post36