Björns Fiskeblogg

Björns Fiskeblogg

Fjället med Harry Martinsson och arga mygg

ResorPosted by Björn Thu, July 14, 2011 12:29:47

Årets fjällresa är nu avklarad. Precis som alla andra år har det varit en händelserik resa med mycket fiske, men det har varit mer tok än fiske. Det blir lätt så om man sätter ihop dessa tre gubbar.

Vår resa började med en bilfärd mot Bjästa, närmare bestämt Eden, det är där han bor det lätt förvirrade Gudmund.

Nästa stopp var Strömsund där vi hämtade ”Den Gamles” kusin Pecka. Gudmund tappade vi bort redan här, han hade lyckats se ett stånd med vårrrullar som han skulle leta upp. Gudmund hittade till slut sina kära vårrullar och vi hittade till slut vår kära Gudmund.

Med bilen fullastad av en flugfiskare (jag), en metare (Gudmund), en spinnfiskare (Skommar) och en flugkast fiskare (Pecka) begav vi oss mot Norge. Förväntansfulla som små barn inför en födelsedag eller julafton. Gudmund höll låda hela resan, vi fick reda på hela hans liv och lite till. Ofattbart hur mycket han har varit med om, man skulle nästan tro att han är flera hundra år. Det skulle verkligen vara en fröjd för den svenska befolkningen att ta del av alla dessa historier i bokform. Naturligtvis skulle den bli en komisk bok.

Väl framme vid stugan kastade vi ut sakerna och snabbt in med de i stugan. Det var ingen nybyggd stuga direkt, klassen på stugan var sent 40-tal. Men den var trivsam och det skulle hålla oss med tak över huvud i tre nätter.

Så snabbt packningen var inne fylldes glasen med ädla maltdrycker och fiskeutrustningen riggades upp. Snabbast ner till vattnet var ”Den Gamle”. Sällan man ser honom i detta tempo, han påminde om en dopad Ben Johnson.

Jag var förstås inte sen att hänga på. Tyvärr blev det inga fiskar, men väldigt många hugg. Kanske berodde på det vackra vädret som dagen till ära bjöd på 25 grader och sol. Vi bestämde oss istället för att laga lite mat och ladda upp med lite sömn inför kvällen.

Väl framme på kvällsidan tände vi en brasa och diskuterade vid lägerelden. Gudmund fortsätter och håller låda och utlovar att deklamera dikter av Harry Martinsson så snabbt han kom i stämning.

Fisket under kvällen gick hyfsat, flera fiskar fångades och Pecka drog till med kvällens största fisk på halvkilot. Jag och Gudmund låg strax under denna fisk och ”Den Gamle” fick som vanligt när vi är på fjället inga fiskar av värde.

Gudmund och ”Den Gamle” gav upp fisket medan jag och Pecka fortsatte långt in i natten, när vi kom tillbaka till stugan satt de fortfarande ute i den sköna sommarkvällen. Resultatet av fisket blev magert, många fiskar men de flesta av minimal storlek.

Kvällen avslutade Gudmund med den utlovade deklameringen av Harry Martinsson dikter. Vilket slutade i något sorts kaos, när klockan slog 05.00 då gav vi upp och vandrade in i en stuga som övertagits av argsinta myggor.

/BJ

  • Comments(0)//bjornsblogg.bjornesfiske.se/#post35