Björns Fiskeblogg

Björns Fiskeblogg

Ännu en fisketur

SpinnfiskePosted by Björn Fri, July 01, 2011 10:28:16

Fiske måndag…

Dagen efter den trevliga flugfiskekvällen blev jag tvungen att göra ett nytt försök. Naturligtvis inte lika givande resultat på fluga denna dag. Blåsten tilltog och gjorde det under dagen omöjligt att fiska med flugspö.

Jag fick ta till andra metoder istället. Fram med UL-spö och drag istället för fluga. Jag började med en vibrax med de mest lysande färger, den gav inget denna dag. Jag valde istället en dynamit i silver, blå och med röda prickar på.

Den dynamiten visade sig vara rätt bete på rätt plats. Första kastet klev det på en fisk precis då draget landat. En riktig vilde som gjorde två riktigt höga hopp och bjöd på en kamp som bara en fjällöring kan göra. Denna fina öring kunde till slut landas, en öring på ungefär 8 hg.

Andra kastet, fiske igen och den var lite mindre än den förra. Även denna fisk gav en fin kamp men fick återvända efter en härlig match.

Tredje kastet, ett hugg men med alla möjliga metoder kunde jag inte få den att hugga igen.

Jag bestämde mig för att gå vidare, ett dumt val med tanke på att jag hade ett enda hugg efter detta hugg.

Det som bör tilläggas är att både min farbror och pappa blev utan fisk denna dag. Stuggrannen han fick två fiskar, skönt att det finns en till som kan fiska på Bursnäs! Då fick jag det sagt också…

/BJ

  • Comments(0)//bjornsblogg.bjornesfiske.se/#post31