Björns Fiskeblogg

Björns Fiskeblogg

Fiske efter båge

FlugfiskePosted by Björn Fri, June 24, 2011 08:26:16

Fisket rullar på. Torsdag kväll begav vi oss iväg på regnbågsfiske igen. Vi, är jag och Tommy Baloo, numera omdöpt till ”badpojken” efter att ha plurrat två fisketurer i rad. Förra fisketuren halkade han på en blöt planka, det resulterade till att han la sig raklång i en relativt djup vattensamling. Denna gång klev han ner i ett hål, resultatet av det var att han stod liksom i spagat med vatten och sunkig röra upp till skrevet. Hoppas han tvättade sig noga innan han hoppade ner i sängen.

Ja över till fisket, redan första kastet kunde jag håva in en båge av det mindre slaget. Denna togs på en egen bunden fluga av den mest lysande orangea färg man kan hitta. Det är väldigt trevligt att fiska regnbåge på ett klass fem flugspö, riktigt härliga och långa figthter.

Tommy i sin tur, tappade en fisk mitt i håvningen. Men det dröjde inte länge tills han kunde håva in en grann regnbåge.

Tommy tog även fisk nummer tre, även denna på sin ”hemliga dynamit” som vi snart får döpa om till fiskrensaren. Han har inte gått tom på många fisketurer detta år när han fiskat med detta drag.

Innan vi begav oss till annat vatten kunde även jag håva in en riktig feting. En regnbåge på kilot som kämpade riktigt bra.

Johan anslöt också till fisket, han var kall och lite småsur denna kväll. Han kammade hem noll fiskar!!! Det fick han förstås höra under kvällen.

Även ”Den Gamle”, ”Den Gamles” svärson och ”Den Gamles” barnbarn dök upp. Ja det var rörig beskrivning men läs igen så förstår ni säkert. ”Den Gamle” och hans barnbarn var kvällen hetaste fiskare. Det femårige barnbarnet har nog säkert svårt att hålla sig från detta vatten under denna helg då hade en hel del drillningar denna kväll. Fisket fick en helt ny nivå för honom och efter denna tur är han garanterat nere i fisketräsket!!!

/BJ

  • Comments(0)//bjornsblogg.bjornesfiske.se/#post29