Björns Fiskeblogg

Björns Fiskeblogg

Angelfiske

PimpelPosted by Björn Sun, January 30, 2011 21:28:12

Tänk vad en blogg kan ge mycket. Speciellt nu när man borrar ner sig i djupsnön och aldrig ser slutet på detta brutala påhitt, vintern. Henke inspirerade mig rejält med sitt inlägg, vet ej hur eller varför. Jag kom liksom bara igång.

Till Maries stora besvikelse sprang jag ut i fiskerummet oh hämtade in mina flugbindningsprylar. Hon vet hur det ser ut efteråt, därav hennes smått negativa syn på det hela. Jag fullgjorde inte bara den ruschen till fiskerummet, jag band flugor på löpande band och plötsligt levde jag upp igen. Skönt!!! Tack Henke, det var väldigt snällt av dig. Så produktiv som jag varit i helgen har jag inte varit på länge, jag band hela 13 stycken flugor. Det var länge sedan. Visst var det varierande kvalité, men de finns i verkligheten och inte bara i tanken som de gjort den senaste tiden.

Dessutom fick jag plötsligt ett litet fiskesug efter isfiske. Det kändes också roligt. Frågan är nu, hur mycket kan Henke trolla med sina ord? Det återstår att se. Det ska han få bevisa i framtiden.

Idag blev det dessutom fiske, familjärt fiske och förhoppningsvis kommer det att fastna hos Jullan. Det är viktigt. Det är faktiskt så att uppfostran styrs ganska mycket av vilket intresse föräldern bär. När jag var ung ville jag att mina barn skulle spela hockey, oavsett kön. Idag vill jag att de ska uppskatta fiske, naturupplevelser och liknande saker som hör till fisket. Det enda som ska göras är att jag som förälder ska lägga ”rätt passningar”. Då kommer det att finnas där. Det var syftet med denna dag.

Vårt fiske idag började rätt segt. Inte mycket aktivitet på gäddorna, men med tiden kom de också igång. Vi hade en hel del hugg på våra angeldon, eller rättare sagt på Henkes angeldon. Vi som fiskade var storfiskaren Jacke, Patrik, Henke, mathias, Alvin, Jag och Jullan. Tre barn som gick hem med nya erfarenheter som vi ska bygga vidare på.

Det var en givande dag och några gäddor plockades upp. Henke fullgjorde sin uppgift som guide och får mer än godkänt som guide. Vi andra är nog ganska nollställda på angelfiske. Mattias hade ganska bra koll, men vi andra är inte direkt heta. Min och Patriks angel erfarenhet börjar i rondellen mellan Timrå och Sörberge på väg ut på motorvägenmed en flaska Whiskey klockan 5 på morgonen.(En historisk händelse.) Den fortsatte så hela vägen till Hassela och tillbaka. Det är inte mycket att komma med om jämför med grabbarna som var med idag.

Lyckad dag var det i alla fall. Barnen lockades som kring en godispåse varje gång vi hade fisk på. Då är man nöjd som förälder. Henke kryddade dagen med en abborre av det mindre slaget. Vikt, några futtiga gram möjligtvis. Bilder på fisket kommer inom kort under angelfiske -11.

/BJ

  • Comments(0)//bjornsblogg.bjornesfiske.se/#post2