Björns Fiskeblogg

Björns Fiskeblogg

Den

AnnatPosted by Björn Mon, March 28, 2011 21:46:12

Den fick ”mytomanvikarien” att dregla, den fick ”Den Gamle” att kasta glåpord på mig och den kommer få Henke att bli barnsligt avundsjuk. Tänk vad en enkel liten mössa kan skapa konflikter hos ett fiskegäng.

Egentligen är det inte konstigt, den kommer värma mig på ett vackert sätt hela våren. Fjällturen kan inte förnedra mig och ge mig ännu rödare öron. Jag kommer helt enkelt slippa undan barnsjukdomar som öroninflammation. Ja, det var inte så konstigt att de blev så sura grabbarna.

Mössan är gediget hemstickad av Anna C, tack för den. Fyller inte bara sin funktion, den förändrar den fula ankungen till något vackert och ståligt.

Innan säsongen ska den lämnas till en buddhistisk munk som ska svänga några välkända fraser för att bringa mig lycka i fisket denna säsong.

Mössan skänkte mig till och med ett blogginlägg. Det är något heligt över den…

/BJ

  • Comments(3)//bjornsblogg.bjornesfiske.se/#post11

Nytt på sidan...

AnnatPosted by Björn Tue, March 15, 2011 15:53:13

Nu har jag lagt till lite godsaker för Er fiskare på sidan.

Det första är att det nu finns det en väderlänk till yr.no i menyn. Där finns de ställen där jag brukar fiska. Bara att klicka på menyn och sedan klicka på plats du vill fiska. Ett enkelt sätt att hålla sig undan den beryktade "Nordanvinden". Perfekt för Baywatchmicke. smiley

Det andra är att jag lagt till en länk till huggtabell. Huggtabell är viktig för vissa medan andra skiter fullständigt i den. Jag vet inte vad jag tror, men visst finns det säkert något positivt med den. Länk till den kan ni hitta på sidomenyn på förstasidan (Hem). Detta är en Pdf-fil.

Nu är det bara att invänta rätt väder och rätt färg på huggtabellen.

Skitfiske på Er!!

/BJ

  • Comments(0)//bjornsblogg.bjornesfiske.se/#post8

Just idag är jag stark!!!

AnnatPosted by Björn Fri, March 04, 2011 20:17:47

Under den senaste tiden har jag faktiskt skrivit några inlägg som aldrig lagts ut på denna blogg. De ligger fortfarande olästa på min dator, det blev tjatigt att hela tiden skriva ner denna vinter som är så lång och brutal.

Kung Bore har fört ett nästan diktatoriskt grepp om oss och påminde om Kadaffi, Kim Jong Il eller någon annan diktator som lever på denna jord. Kung Bore påminner alltså oss om hur hemsk vintern kan vara, hoppas att vi ska slippa detta i framtiden. Lung Bore om du hör mig, låt älven bliva uppe nästa vinter!!!

Men just idag säger jag bara:

” Just idag är jag stark. Just idag mår jag bra. Jag förs framåt av kraftiga vindar. Just idag är jag stark- Just idag mår jag bra. Jag har tron på mig själv på min sida Jag har väntat så länge på just den här dan. Och det är skönt att den äntligen kommer. Väntat så länge på just denna dag. Den ger lust när den kommer.”

Kenta Gustavsson 1979

Ja kanske räknat ut Kung Bore lite väl tidigt, men ivrig som en iller känner jag att han börjar släppa taget och t o m kvällarna börjar blir längre. Underbart!

Det känns som om min premiärfisketur ligger inom rimlig tid just nu. Bara vi inte åker på något hemskt bakslag!!! Nu ber vi tillsammans gott folk. Snart är de f.. dags för fiske.

/BJ

  • Comments(0)//bjornsblogg.bjornesfiske.se/#post6

Fiskelöst och värdelöst

AnnatPosted by Björn Fri, February 04, 2011 22:33:45

Jag har aldrig varit ett fenomen i skolan. Om mina gamla lärare skulle veta att jag är lärare så skulle med all sannolikhet 95% av de hamna ”6 feet under” alldeles för tidigt. Jag skulle bli deras tidiga död. Hemska tanke. Ibland under min skoltid önskade jag att jag var en hund eller något. Då slapp man gå i skolan, man kunde sova hela dagen och det hade gynnat mitt morgontrötta jag.

Idag önskar jag inte att jag var en hund, nu skulle jag hellre vilja vara en björn. Menar då inte Björn utan djuret björn. Tänk att lägga sig ner och sova över den långa, mörka trista vintern och vakna upp då solen tittar fram och värmen börjar bjuda till. Framförallt januari, februari och mars. De måste ha hunnit längre oss i utvecklingen med tanke deras smarta idé. Jag som trodde människan hunnit längst av alla djur på planeten jorden.

Januari, Februari och Mars. Det är månader som jag helst inte vill prata om. Det är torka, det kan jämföras med alkoholist vita månad, en narkotika missbrukares avvänjning eller att sätta en shoppoholic (kvinna) i fjällvärlden under julrean. Ni förstår vad jag pratar om. Fiskelöst, eller kanske till och med värdelöst.

Allt man gör nu, spelar ingen roll vad det är så slutar alltid tankarna på fiske eller något som har med fiske att göra. Denna vinter liksom andra vintrar tillbringar jag övertid på simhallen, tror det är därför att jag trivs med vatten och det får mig att känna lugnet. Endast fiske som saknas för att få uppleva det för fullo.

Det är bloggtorka också under denna period. Det finns inte så mycket att skriva om. Det blir mest en massa flumbloggande ala haschanda. Inget abstrakta blogginlägg om beten, fiskestorlek eller fisketrippar med grabbarna. Bara massa skit!!! Men det får ni leva med, lär bli en del flum framöver också. Kanske kryddar jag bloggen med lite pimpel eller angel också.

Trevligt är i alla fall att många besökare hitta hit till sidan och det tackar jag och Henke ödmjukt för. Hoppas också på att ni kommer att fortsätta följa våra ”dagböcker”

/BJ

  • Comments(0)//bjornsblogg.bjornesfiske.se/#post4