Björns Fiskeblogg

Björns Fiskeblogg

Läget i älven II

NyheterPosted by Björn Sat, March 26, 2011 22:33:45

Plötsligt blev min favoritfärg mörkblått. Ja, efter åtskilliga besök till älven den senaste tiden har mörkblått blivit min absoluta favoritfärg. Jag hatar vitt. Den mörkblå färgen är ett tecken på att den tjocka isen börjar släppa greppet och gör plats för den lite tunnare. Underbart!

Idag blev jag dock förvånad då jag kom ner. Högt uppe på zon 2 satt en ”gubbe” och rodde runt, om han fiskade vet jag inte. Men har svårt att tro något annat faktiskt. Om läget var så var det riktigt illa.

Lågvatten just nu...

Fiskare??? Zon 2

Ned mot zon 3

Men att det var en båt där är ett gott tecken, den norra sidan av zon 2 och en bit ner på zon 3 är nu isfri. Nu hoppas vi på riktigt varmt gott väder, dag som natt. Det ska mycket till om premiären ska skjutas upp. Kanske inte borde skriva så, men det var mer ett bedjande än skriven text från min sida.

Fiskefix kvällen blev lyckad. Vi fick inte något gjort förutom att umgås. Det är ingen myt att vuxna män gör saker tillsammans. Jag, Mr Nofish, Don Juan Donner, Mats, och Den Gamle hade en trevlig kväll.

Glatt gäng - Donner, Den Gamle och Mr Nofish...

Mats - Lyssnar till "Den Gamles" historier...

Nu kan ni invänta ett inlägg på Henkes Blogg, det ryktas om fisklukt där efter denna helg.

/BJ

  • Comments(0)//bjornsblogg.bjornesfiske.se/#post10

Läget i älven...

NyheterPosted by Björn Wed, March 23, 2011 09:44:26

Igår åkte jag förbi Indalsälven en snabbis. Chocken jag fick då jag till slut såg älven fick mig nästan att fortsätta bilturen ut i älven. Jag kan med ärlighet säga att jag trodde det hade öppnat sig mer än den gjort.

Bild över zon 1 och ner mot zon 2

Jag har lyssnat en del på Skåningen och den uppfattning jag fått av honom är att det snart är dags. Men det var inte detta jag såg när jag åkte ner igår.

Efter en stund såg jag mer positivt på det hela, den tokige Skåningen hade kanske inte fel trots allt. Men nog är det ett tag kvar, förhoppningsvis har den kraftiga vinden inatt påverkat en del också.

Ikväll blir det ”fisketugemys” med några grabbar. Låt oss kalla det som ska göras för syjunta eller dylikt. Kanske något mer manligt som ”fiskefix”, vad vet jag??? Här kommer en fler bilder.

Zon 1

Zon 1

Zon 2

Zon 2 & 3

Zon 2 & 3

/BJ

  • Comments(0)//bjornsblogg.bjornesfiske.se/#post9